Valmistuin Tampereen yliopistosta 80-lopulla pääaineenani tiedotusoppi.

Olen ollut journalistina yli 30 vuotta. Urani alkoi Ylessä ja sitten Radio 957:ssa Tampereella 80-luvun lopussa.

Keväällä -90 tie vei Yleen perustamaan RadioMafia-kanavaa. Olin yksi kanavan kymmenestä team leaderista, jotka rakensivat sen ohjelmiston. Ylessä viihdyin viisi vuotta. Sitten lähdin yrittäjäksi.

Halusin seurata Itä-Euroopan murrosta ja ryhdyin ulkomaan freelanceriksi. Työskentelin mm. Ilta-Sanomille, Tekniikka&Talous -lehdelle, Aamulehdelle ja Talouselämälle. Kiersin Itä-Eurooppaa. Sitten asetuin Unkariin Budapestiin Ylen TV-uutisten ja ajankohtaistoimituksen kirjeenvaihtajaksi 1998. Jatkoin myös työskentelyä lehdille.

Muutin takaisin Tampereelle Unkarin liityttyä EU:hun 2004 lopulla. Suomeen muuttamisen jälkeen olen työskennellyt sekä TV:lle että lehdille kuten Kauppalehti ja Suomen Kuvalehti. Samalla olen tehnyt lukuisia haastavia ja kiinnostavia video- ja TV-projekteja yritysten sekä julkisten organisaatioiden ja ministeriöiden kuten TEM ja STM kanssa.

Olen siis tarinankerronnan ammattilainen, monipuolinen ja monitaitoinen sellainen. Ja laaja kokemus tuo laajan pohjan eläytyä ja ymmärtää. Se tuo kyvyn nähdä asioista oleellinen, ja nostaa se esiin.

Pitkä ura lehtijournalistina sekä TV:n uutis- ja ajankohtaiskokemus on hionut kieleni selkeäksi ja ytimekkääksi. Siinä tunteilla ja tunnelmilla on faktojen ohella tärkeä rooli.

Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla ja avantouimassa sekä pyöräilen. Sanomalehdet, kirjat ja lukeminen ovat olleet aina intohimoni. Samoin elokuvat sekä nykyisin laadukkaat suoratoistosarjat. Matkustaminen on aina ollut minulla verissä. Sekä pohjaton uteliaisuus ihmisiä ja kaikkea uutta kohtaan.

Tero Alanko

TeroAlanko-1