Siirry sisältöön

Muu tiimi

Kirjan kirjoittamiseen tarvitaan myös ediittoreita, graafikoita ja valokuvaajia

Graafikot

Pupu Media

Samuli Lahtinen

pupu1

Pupu Mediassa sivubusiness on päätyömme.

Pupu media on vuonna 2016 aloittaneen Pupu designin omaksi liiketoimintayksiköksi perustettu  lehtityöhön erikoistunut graafinen mediayhtiö.

Perustamme kaiken tekemisemme yli neljännesvuosisataiseen kokemukseen. Kuuntelemme tarkkaan asiakkaan tarpeet ja osaamme ehdottaa visuaaliset ratkaisut, jolla asiakas saa viestinsä menemään näyttävästi ja mielenkiintoisesti lukijalle.

Filosofiamme on, että taiton kuuluu olla osa kokonaisuutta, joka korostaa elementtejä halutulla tavalla. Jos julkaisu on Michelin-ravintola, niin teksti on pääruoka, kuvat erinomaisesti pääruokaa korostava viini. Taitto on kattaus. 
Yksikään Michelin-ravintola ei ole koskaan saanut tähtiään pelkän kattauksen ansiosta, mutta myöskään ilman kunnon kattausta ei kukaan ole Michelin-tähteä saanut.

Tiivistetty CV:

Kirjataittoja
Henkilöstöanalytiikka, (Alma Talent) 2021
Pelastetaan strategia, (Alma Talent) 2021
Muotoileva palveluhallinta, (Justin Group) 2020
Parisuhdeopas opiskelijoille, (YTHS) 2018
Tuulilasi vuosikirja (A-lehdet) 2000 – 2001

Lehtitaittoja
Askel, (Sacrum-Kotimaa) 2023 –
Suomen Kiinteistölehti, (Kiinteistömedia) 2022 – 
Fit, (Fokus Media) 2021 - 2023
Kotimaa, (Sacrum-Kotimaa) 2020 –
Aller 2005 – 2016
Labradoriliitto 2015 
A-lehdet 1998 – 2005

Visual RAMA Oy

Raisa Taurinka

raisa_taurinka

Visual RAMA auttaa sinua tai yritystäsi kuvalliseen ja visuaaliseen viestintään liittyvissä haasteissa, olivat ne mitä hyvänsä. Otamme kuvat, teemme videot ja luomme tarvittavat grafiikat.

Logot, värimaailma, graafiset elementit ja valitut kuvat muodostavat yhdessä yrityksen, tuotteen tai yksittäisen palvelun graafisen ilmeen. Tämä kokonaisuus on brändin kivijalka. Kun perusta on valettu persoonallisesti ja huolella, sen päälle rakentuva kestää aikaa ja tuulisiakin sesonkeja. Meillä taitoissa noudatetaan aina asiakasyrityksen omaa brändimanuaalia ja graafista ohjestoa.

Yrityksen perustaja ja omistaja Raisa Taurinka on erikoistunut valokuvaamisen lisäksi laaja-alaisesti graafisen suunnitteluun ja brändityöhön. Hän on taittanut aiemmin työssään mm. Sim Finland Oy:n hiusalan asiakaslehteä kuusi vuotta ja toteuttanut yrittäjänä kirjan taittoja mm. Taavi Kassilalle. Raisa myös kouluttaa ja mentoroi graafisella alalla.

”Ajattelen visuaalisesti, enkä ole tottunut vetämään tiukkoja rajoja eri alojen suhteen. Olen kiinnostunut muodista, muotoilusta, taiteesta ja kukkien sidonnasta yhtä paljon, kun graafisesta suunnittelusta ja valokuvauksesta.”

Ediittorit

Hellevi Karppinen

HelleviKarppinen

Rakastan sanoja, kieltä, tarinoita. Ne ovat kulkeneet mukanani monessa, läpi elämän. Kirjoitetulla kielellä olen aina luonut tarinoita, ilmaissut tunteita, selvitellyt faktoja, vaikuttanut ja ratkaissut ongelmia.

Minua miellyttää paitsi oma kirjoittaminen, myös muiden kirjoittamien tarinoiden hauduttaminen, ilmaisun kirkastaminen ja rehti pilkunviilaus. Kielenhuoltajana työni on kuin auton korjaamista. Paikallistan mahdolliset viat ja korjaan ne. Joskus toki riittää pelkkä tarkistaminen ja aivan pieni kiillotus.

En halunnut koskaan ryhtyä asiakaspalvelijaksi, opettajaksi tai yrittäjäksi. Näitä kaikkia asioita olen tehnyt muodossa tai toisessa, ja valintaan voin olla tyytyväinen. Suurimman osan työurastani olen ollut opettaja: tuntiopettaja toisella asteella, luokanopettaja pienessä kyläkoulussa ja pisimpään äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja yläkoulussa. Nyt toimin tekstityöläisenä omassa yrityksessäni. Koen, että tässä työssä olen kunnon duunari. Käärin hihat ja työstän tekstejä ilokseni. Työhön sisältyy ilman muuta myös ihmisten palvelu ja tavallaan jopa opettajuus.

Hyvänkin kirjoittajan onnistunut teksti kaipaa lopuksi ulkopuolisen silmin tehdyn oikoluvun tai editoinnin. Näin itse tarina, sen päähenkilö ja kirjoittajan luovuus pääsevät paremmin esille. Kirjoittajan täytyy saada keskittyä hyvän jutun luomiseen luottaen siihen, että lopputulos käy vielä läpi asiallisen kielentarkistuksen ja stilisoinnin.

Olen jo vuosia saanut editoida Teemu Järventien yritystarinoita. Saan käsiini taitavien kirjoittajien kertomuksia yrittäjien elämästä. Ne ovat aina olleet samalla lukunautinto, eivät puiseva ansioiden luettelo. Yrittäjät ovat tarinoissa ihmisiä kaikkine värisävyineen.

Hellevi Karppinen, tekstityöläinen
www.kielikeino.fi

  • FM (suomen kieli)
  • äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja
  • KM (hallinto, suunnittelu ja tutkimus)
  • luokanopettaja
  • kirjoittamisen perusopinnot
  • vastaanottovirkailija

Erik Ahonen

ErikAhonen

Opiskelin Tampereen yliopistossa filosofiaa ja sivuaineena mm. tiedotusoppia. Valmistuin filosofian maisteriksi jo työelämään siirtyneenä vuonna 1990.

Nuorena tein koulun ja opiskelun lomassa monia sekalaisia töitä mm. postissa, puisto-osastolla, siivoojana ja tehtaiden liukuhihnaduunarina.

Toimittajaksi ryhdyin pikkuhiljaa 1980-luvun alkupuolella ja kirjoittelin esimerkiksi Kansan Lehteen, Hämeen Kansaan, Uuteen Suomeen sekä musiikkilehtiin kuten Soundiin ja Rytmiin. Vuonna 1988 minut palkattiin Aamulehteen, jossa työskentelin vakituisena toimittajana syksyyn 2015 asti. Tuolloin päätin ottaa yt-neuvottelujen yhteydessä eropaketin, mutta kirjoitan edelleen lehteen kolumneja.

Suurimman osan ajastani Aamulehdessä olin kulttuuritoimittaja, mutta työskentelin välillä myös ulkomaantoimituksessa, Helsingin uutistoimituksessa, Aamulehden ensimmäisenä verkkotoimittajana ja tietokonesivujen toimittajana. Vuosina 2006-2008 olin virkavapaalla ja toimitin Tanskasta suomeksi Bonnierin Digikuva-lehteä. Vuonna 2010 olin kolme kuukautta työkierrossa STT:n uutistoimituksessa Helsingissä.

Teen mielelläni kaikenlaisia juttuja uutisista arvosteluihiin, mutta erityisesti pidän haastatteluista, joiden yhteydessä pääsen tutustumaan itselleni uusiin asioihin ja ympäristöihin.

Harrastuksiini kuuluvat musiikki, lukeminen, uutisten seuraaminen, kilpa-autoilu tietokoneella, penkkiurheilu ja rauhalliset kävelylenkit.

Valokuvaajat

Anitta Vuorisola

Anitta1

Olen kuvannut jo reilut parikymmentä vuotta. Valokuvaus on minulle rakkaus ja intohimo. Erityisesti pidän henkilö- ja maisemakuvauksesta. Henkilökuvauksessa minua kiehtoo jokaisen kuvattavan taakse kätkeytyvä mielenkiintoinen tarina, jonka ehdottomasti haluan näkyvän myös lopputuloksessa.

Minulle on kertynyt menestystä kansainvälisissä valokuvakilpailuissa ja kansainvälinen valokuvataiteen järjestö Federation Internationale del' Art Photographique on myöntänyt minulle EFIAP-arvonimen (Excellence FIAP). Lisäksi minulle on myönnetty Nordisk Stormästare i Fotografi -pronssitason arvonimi.

Kehitän itseäni jatkuvasti valokuvaajana, ja olen Suomen Kameraseurojen Liiton ja Tampereen Valokuvausseuran jäsen.

”Anitta on luottokuvaajani, kun pitää mennä haastattelutilanteeseen, josta tarvitaan vaikuttava kuvasarja päähenkilöstä. Anitta kuuntelee keskustelua tarkalla korvalla ja tavoittaa ihmisten herkät mielenliikkeet kuviin, jotka tulevat nopeasti julkaisuvalmiina juuri sovitussa muodossa."
Marita Salonen, päätoimittaja Kulttuuritoimitus.fi

Visual RAMA Oy

Raisa Taurinka ja Marko Rämä

raisa_taurinka marko_rämä

Visual RAMA auttaa sinua tai yritystäsi kuvalliseen ja visuaaliseen viestintään liittyvissä haasteissa, olivat ne mitä hyvänsä. Otamme kuvat, teemme videot ja luomme tarvittavat grafiikat.

Meiltä saa niin lehtikuvamaisia henkilökuvia kuin yrityksen toiminnan parhaat puolet esiin tuovia dokumentaarisia kuvia. Visual RAMAn kuvaajat ovat kouluttautuneita ammattilaisia ja he tuottavat nopeasti laadukasta jälkeä haastavissakin olosuhteissa. Kuvaukset suunnitellaan ja toteutetaan aina brändisi ohjeiden mukaisesti.

Raisa Taurinka on kuvannut työkseen jo parikymmentä vuotta, mutta tarttuu edelleen innolla uusiin haasteisiin. Kuvaustilanteissa hän näkee hetket ja löytää visuaalisesti toimivat kuvakulmat. Kuvaussuunnitelmat ja ideointi on myös Raisan heiniä.

Marko Rämä on rento & positiivinen ihmisten kuvaaja. Kuvauskokemusta hänelle on kertynyt lähemmäs kymmenen vuotta. Kuvaustilanteissa hän kuuntelee rauhallisesti viime tipan toiveita ja osaa ratkaista yllättäviä teknisiä haasteita.

Kurkkaa Visual RAMA:n portfoliot: https://visualrama.fi/portfoliot