Skip to content

Muu tiimi

Kirjan kirjoittamiseen tarvitaan myös ediittoreita, graafikoita ja valokuvaajia

Graafikot

Mika Peltomaa

1536908880758

DESIGNER, AD, VALOKUVAAJA

HENKILÖTIEDOT

Olen tamperelainen designer ja tuotan yrityksille visuaalista markkinointiviestintää digiin ja printtiin kattaen koko yrityksen brändi-ilmeen konseptisuunnittelun logoista ja graafisesta ohjeistuksesta lähtien julkisivu- ja sisätilateippauksiin ja messuosastoilmeisiin saakka. Erikoisosaamisena konseptointivaiheen havainnekuvat.

Pystyn katsomaan haluttuja visuaalisia ratkaisuja myös kuluttajan näkökulmasta ja riittävän kaukaa. Tutkin ensimmäisen sekunnin vaikuttavuutta.

Visuaalisesti ja teknisesti haastavat projektit ovat intohimoni ja pystyn tarjoamaan ratkaisuja erittäin vaativiin kokonaisuuksiin.

Inspiraationlähteenä seuraan arkkitehtuuria, elokuvien visuaalista maailmaa sekä markkinointiviestinnän ratkaisuja globaalilla tasolla.

Ihmisenä olen johdonmukainen, analyyttinen, rauhallinen ja pitkäjänteinen. Autan erityisesti projektien aloitusvaiheen määrittelyissä, jotta aikaa säästyy kaikilta osapuolilta projektien edetessä.

TEKNINEN OSAAMINEN

Käytössäni ovat Adoben tarvittavat ohjelmistot ja tarvittaessa pystyn kartoittamaan ja ottamaan käyttöön uusia tuotantoteknologioita.

Eniten käyttämäni ohjelmistot: InDesign, Illustrator, Photoshop.

Kielellinen huolellisuus on kaikissa toimeksiannoissa mukana: tarvittaessa popularisoin isoista tietomassoista oleellisen informaation jäljelle ja pidän huolta kielioppisäännöistä, jotta lopputulos on huoliteltua viestintää.

All services available also in English.

GRAAFINEN PALVELUTARJOOMANI AINEISTOESIMERKEITTÄIN

 • Logot, käyntikortit, esitteet, julisteet, julkaisut, tarrat, roll-upit ja beach flagit
 • Somekanavien valmiit mainossetit ja tapahtumien mediailmeet
 • Palautelomakkeet: editoitavat PDF:t
 • Tuotepakkausdesign
 • Tuoteideointi ja -brändäys
 • Julkisivu- ja sisätilagrafiikka
 • Yritys- ja opastekyltit
 • Screenisisällöt
 • Messuosastoilmeet, myös 3D- mallina asiakkaan omalla näytöllä yhteistyökumppanini avulla

YHTEISTYÖKUMPPANIVERKOSTO

Projektista riippuen kartoitan ja muodostan tarpeen mukaan virtuaali- tiimin eri alojen erikoisosaajista:

 • digi- ja print-kumppanit
 • verkkosivujen tekniset toteuttajat
 • hakukoneoptimointispesialistit
 • tapahtumajärjestäjät
 • sisustussuunnittelijat
 • video- ja tv-tuotannon ammattilaiset

Olen BNI-liikekumppani Tampere Alpha -ryhmässä, jossa n. 40 eri toimialaa edustettuna (tapaamme viikoittain).

REFERENSSIT

C U R R I C U L U M V I T A E

TYÖKOKEMUS

2011-          MIKA PELTOMAA DESIGN

Founder, Designer, AD, valokuvaaja

2011-2012 ACCENTURE

Software Configuration Manager, Scrum Master, Build Manager

1995-2011 NOKIA

Software Configuration Manager, Scrum Master, Build Manager

TÄRKEIMMÄT OSAAMISALUEET

1. Kauppakeskuksien markkinointiviestintää 2014 lähtien:

 • Citycon-kauppakeskuskohteet: Koskikeskus, Myyrmanni, Forum/Jyväskeskus, Kuopio, Duo, Isokarhu
 • Kymmenien kauppakeskustapahtumien mediailmeet digiin ja printtiin
 • Aamulehden Koskikeskus-liitteen/aukeaman koordinointivastuu 2015 lähtien (ilmoitushankinta, kokooman rakentaminen)
 • Citycon Loyalty Club -asiakasetuohjelman (Koskikeskus ja Myyrmanni) visuaalinen ilme mobiilisovelluksessa, digissa ja printissä sekä esim. applikaation asennusohjeet

2. Julkisivujen ja sisätilojen design:

 • Citycon Koskikeskus: uuden julkisivuilmeen suunnittelu ja toteutus 1000 m2 alueelta (2014)
 • Citycon Forum (Jyväskylä): leikkipaikkagrafiikka piirroshahmoineen
 • Citycon Kuopio: liikekeskuksen käytävägrafiikka maalaustoteutuksella
 • Citycon Myyrmanni (Vantaa): tilataideteoksen 3D-suunnittelu teoskilpailua
 • varten
 • Sponda: Kauppakeskus Elon sisätilailmeiden konseptointia (sisätilagrafiikan ja viherseinien havainnekuvat)
 • Tampereen yliopistollinen sairaala: visuaalinen informaatiosuojausratkaisu toimitiloihin

3. Kuntatason mediailmeet:

 • Lempee Sastamala: Vammalan Nuorkauppakamarin Sastamalan aluetta kehittävä ja kiittävä positiivisuusprojekti, jossa vastuualueena Lempeen logosuunnittelu, nettisivujen ulkoasu sekä Lempee-tuotteiden ideointi/tuotebrändäys

4. Projektidokumentaatio-osaaminen:

 • Pitkä kokemus Nokia-vuosilta kansainvälisten ohjelmistoprojektien dokumentaation suunnittelusta ja toteutuksesta
 • Opintosuunnitelma käynnissä 2017-2019 Tredu: Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto, jossa osaamisalana Markkinointiviestinnän strateginen johtaminen, jossa dokumentointikohteina projektisuunnitelma, markkinointiviestinnän strategia- ja toimintasuunnitelma sekä markkinointisuunnitelma – näissä kohteena yrityksen brändiuudistus

5. Ammattivalokuvauspalvelut:

 • Pitkä kokemus ammattimaisesta valokuvatuotannosta yritysmarkkinointiin (tapahtumat, tuotteet, tilat, kiinteistöjen arkkitehtuurikuvaus ja henkilöstö studiossa ja miljöössä) ja yksityisille (dokumentaarinen hääkuvaaja)

KOULUTUS
2017-2019 Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto / Tredu Osaamisalana markkinointiviestinnän strateginen johtaminen
2015-2016 Valokuvaajan ammattitutkinto / Visuaaliviestinnän Instituutti
2013-2014 Kuvallisen ilmaisun perustutkinto / Visuaaliviestinnän Instituutti
1991-1994 B.Sc, Automaatiotekniikka / Tampereen teknillinen oppilaitos
Ammatillista osaamista täydennän jatkuvasti myös seminaarien ja luentojen avulla.

AWARDS

 • 2016: Vuoden Morsian 2016 – finalisti (Häät-lehti)
 • 2011: Nokia Kudos Award: Java competence transfer Tampere-Bangalore
 • 2011: Nokia Kudos Award: Continuous integration downtime management
Ediittorit

Hellevi Karppinen

HelleviKarppinen

Rakastan sanoja, kieltä, tarinoita. Ne ovat kulkeneet mukanani monessa, läpi elämän. Kirjoitetulla kielellä olen aina luonut tarinoita, ilmaissut tunteita, selvitellyt faktoja, vaikuttanut ja ratkaissut ongelmia.

Minua miellyttää paitsi oma kirjoittaminen, myös muiden kirjoittamien tarinoiden hauduttaminen, ilmaisun kirkastaminen ja rehti pilkunviilaus. Kielenhuoltajana työni on kuin auton korjaamista. Paikallistan mahdolliset viat ja korjaan ne. Joskus toki riittää pelkkä tarkistaminen ja aivan pieni kiillotus.

En halunnut koskaan ryhtyä asiakaspalvelijaksi, opettajaksi tai yrittäjäksi. Näitä kaikkia asioita olen tehnyt muodossa tai toisessa, ja valintaan voin olla tyytyväinen. Suurimman osan työurastani olen ollut opettaja: tuntiopettaja toisella asteella, luokanopettaja pienessä kyläkoulussa ja pisimpään äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja yläkoulussa. Nyt toimin tekstityöläisenä omassa yrityksessäni. Koen, että tässä työssä olen kunnon duunari. Käärin hihat ja työstän tekstejä ilokseni. Työhön sisältyy ilman muuta myös ihmisten palvelu ja tavallaan jopa opettajuus.

Hyvänkin kirjoittajan onnistunut teksti kaipaa lopuksi ulkopuolisen silmin tehdyn oikoluvun tai editoinnin. Näin itse tarina, sen päähenkilö ja kirjoittajan luovuus pääsevät paremmin esille. Kirjoittajan täytyy saada keskittyä hyvän jutun luomiseen luottaen siihen, että lopputulos käy vielä läpi asiallisen kielentarkistuksen ja stilisoinnin.

Olen jo vuosia saanut editoida Teemu Järventien yritystarinoita. Saan käsiini taitavien kirjoittajien kertomuksia yrittäjien elämästä. Ne ovat aina olleet samalla lukunautinto, eivät puiseva ansioiden luettelo. Yrittäjät ovat tarinoissa ihmisiä kaikkine värisävyineen.

Hellevi Karppinen, tekstityöläinen
www.kielikeino.fi

 • FM (suomen kieli)
 • äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja
 • KM (hallinto, suunnittelu ja tutkimus)
 • luokanopettaja
 • kirjoittamisen perusopinnot
 • vastaanottovirkailija

Erik Ahonen

ErikAhonen

Opiskelin Tampereen yliopistossa filosofiaa ja sivuaineena mm. tiedotusoppia. Valmistuin filosofian maisteriksi jo työelämään siirtyneenä vuonna 1990.

Nuorena tein koulun ja opiskelun lomassa monia sekalaisia töitä mm. postissa, puisto-osastolla, siivoojana ja tehtaiden liukuhihnaduunarina.

Toimittajaksi ryhdyin pikkuhiljaa 1980-luvun alkupuolella ja kirjoittelin esimerkiksi Kansan Lehteen, Hämeen Kansaan, Uuteen Suomeen sekä musiikkilehtiin kuten Soundiin ja Rytmiin. Vuonna 1988 minut palkattiin Aamulehteen, jossa työskentelin vakituisena toimittajana syksyyn 2015 asti. Tuolloin päätin ottaa yt-neuvottelujen yhteydessä eropaketin, mutta kirjoitan edelleen lehteen kolumneja.

Suurimman osan ajastani Aamulehdessä olin kulttuuritoimittaja, mutta työskentelin välillä myös ulkomaantoimituksessa, Helsingin uutistoimituksessa, Aamulehden ensimmäisenä verkkotoimittajana ja tietokonesivujen toimittajana. Vuosina 2006-2008 olin virkavapaalla ja toimitin Tanskasta suomeksi Bonnierin Digikuva-lehteä. Vuonna 2010 olin kolme kuukautta työkierrossa STT:n uutistoimituksessa Helsingissä.

Teen mielelläni kaikenlaisia juttuja uutisista arvosteluihiin, mutta erityisesti pidän haastatteluista, joiden yhteydessä pääsen tutustumaan itselleni uusiin asioihin ja ympäristöihin.

Harrastuksiini kuuluvat musiikki, lukeminen, uutisten seuraaminen, kilpa-autoilu tietokoneella, penkkiurheilu ja rauhalliset kävelylenkit.

Valokuvaajat

Mika Peltomaa

1536908880758

DESIGNER, AD, VALOKUVAAJA

HENKILÖTIEDOT

Olen tamperelainen designer ja tuotan yrityksille visuaalista markkinointiviestintää digiin ja printtiin kattaen koko yrityksen brändi-ilmeen konseptisuunnittelun logoista ja graafisesta ohjeistuksesta lähtien julkisivu- ja sisätilateippauksiin ja messuosastoilmeisiin saakka. Erikoisosaamisena konseptointivaiheen havainnekuvat.

Pystyn katsomaan haluttuja visuaalisia ratkaisuja myös kuluttajan näkökulmasta ja riittävän kaukaa. Tutkin ensimmäisen sekunnin vaikuttavuutta.

Visuaalisesti ja teknisesti haastavat projektit ovat intohimoni ja pystyn tarjoamaan ratkaisuja erittäin vaativiin kokonaisuuksiin.

Inspiraationlähteenä seuraan arkkitehtuuria, elokuvien visuaalista maailmaa sekä markkinointiviestinnän ratkaisuja globaalilla tasolla.

Ihmisenä olen johdonmukainen, analyyttinen, rauhallinen ja pitkäjänteinen. Autan erityisesti projektien aloitusvaiheen määrittelyissä, jotta aikaa säästyy kaikilta osapuolilta projektien edetessä.

TEKNINEN OSAAMINEN

Käytössäni ovat Adoben tarvittavat ohjelmistot ja tarvittaessa pystyn kartoittamaan ja ottamaan käyttöön uusia tuotantoteknologioita.

Eniten käyttämäni ohjelmistot: InDesign, Illustrator, Photoshop.

Kielellinen huolellisuus on kaikissa toimeksiannoissa mukana: tarvittaessa popularisoin isoista tietomassoista oleellisen informaation jäljelle ja pidän huolta kielioppisäännöistä, jotta lopputulos on huoliteltua viestintää.

All services available also in English.

GRAAFINEN PALVELUTARJOOMANI AINEISTOESIMERKEITTÄIN

 • Logot, käyntikortit, esitteet, julisteet, julkaisut, tarrat, roll-upit ja beach flagit
 • Somekanavien valmiit mainossetit ja tapahtumien mediailmeet
 • Palautelomakkeet: editoitavat PDF:t
 • Tuotepakkausdesign
 • Tuoteideointi ja -brändäys
 • Julkisivu- ja sisätilagrafiikka
 • Yritys- ja opastekyltit
 • Screenisisällöt
 • Messuosastoilmeet, myös 3D- mallina asiakkaan omalla näytöllä yhteistyökumppanini avulla

YHTEISTYÖKUMPPANIVERKOSTO

Projektista riippuen kartoitan ja muodostan tarpeen mukaan virtuaali- tiimin eri alojen erikoisosaajista:

 • digi- ja print-kumppanit
 • verkkosivujen tekniset toteuttajat
 • hakukoneoptimointispesialistit
 • tapahtumajärjestäjät
 • sisustussuunnittelijat
 • video- ja tv-tuotannon ammattilaiset

Olen BNI-liikekumppani Tampere Alpha -ryhmässä, jossa n. 40 eri toimialaa edustettuna (tapaamme viikoittain).

REFERENSSIT

C U R R I C U L U M V I T A E

TYÖKOKEMUS

2011-          MIKA PELTOMAA DESIGN

Founder, Designer, AD, valokuvaaja

2011-2012 ACCENTURE

Software Configuration Manager, Scrum Master, Build Manager

1995-2011 NOKIA

Software Configuration Manager, Scrum Master, Build Manager

TÄRKEIMMÄT OSAAMISALUEET

1. Kauppakeskuksien markkinointiviestintää 2014 lähtien:

 • Citycon-kauppakeskuskohteet: Koskikeskus, Myyrmanni, Forum/Jyväskeskus, Kuopio, Duo, Isokarhu
 • Kymmenien kauppakeskustapahtumien mediailmeet digiin ja printtiin
 • Aamulehden Koskikeskus-liitteen/aukeaman koordinointivastuu 2015 lähtien (ilmoitushankinta, kokooman rakentaminen)
 • Citycon Loyalty Club -asiakasetuohjelman (Koskikeskus ja Myyrmanni) visuaalinen ilme mobiilisovelluksessa, digissa ja printissä sekä esim. applikaation asennusohjeet

2. Julkisivujen ja sisätilojen design:

 • Citycon Koskikeskus: uuden julkisivuilmeen suunnittelu ja toteutus 1000 m2 alueelta (2014)
 • Citycon Forum (Jyväskylä): leikkipaikkagrafiikka piirroshahmoineen
 • Citycon Kuopio: liikekeskuksen käytävägrafiikka maalaustoteutuksella
 • Citycon Myyrmanni (Vantaa): tilataideteoksen 3D-suunnittelu teoskilpailua
 • varten
 • Sponda: Kauppakeskus Elon sisätilailmeiden konseptointia (sisätilagrafiikan ja viherseinien havainnekuvat)
 • Tampereen yliopistollinen sairaala: visuaalinen informaatiosuojausratkaisu toimitiloihin

3. Kuntatason mediailmeet:

 • Lempee Sastamala: Vammalan Nuorkauppakamarin Sastamalan aluetta kehittävä ja kiittävä positiivisuusprojekti, jossa vastuualueena Lempeen logosuunnittelu, nettisivujen ulkoasu sekä Lempee-tuotteiden ideointi/tuotebrändäys

4. Projektidokumentaatio-osaaminen:

 • Pitkä kokemus Nokia-vuosilta kansainvälisten ohjelmistoprojektien dokumentaation suunnittelusta ja toteutuksesta
 • Opintosuunnitelma käynnissä 2017-2019 Tredu: Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto, jossa osaamisalana Markkinointiviestinnän strateginen johtaminen, jossa dokumentointikohteina projektisuunnitelma, markkinointiviestinnän strategia- ja toimintasuunnitelma sekä markkinointisuunnitelma – näissä kohteena yrityksen brändiuudistus

5. Ammattivalokuvauspalvelut:

 • Pitkä kokemus ammattimaisesta valokuvatuotannosta yritysmarkkinointiin (tapahtumat, tuotteet, tilat, kiinteistöjen arkkitehtuurikuvaus ja henkilöstö studiossa ja miljöössä) ja yksityisille (dokumentaarinen hääkuvaaja)

KOULUTUS
2017-2019 Markkinointiviestinnän erikoisammattitutkinto / Tredu Osaamisalana markkinointiviestinnän strateginen johtaminen
2015-2016 Valokuvaajan ammattitutkinto / Visuaaliviestinnän Instituutti
2013-2014 Kuvallisen ilmaisun perustutkinto / Visuaaliviestinnän Instituutti
1991-1994 B.Sc, Automaatiotekniikka / Tampereen teknillinen oppilaitos
Ammatillista osaamista täydennän jatkuvasti myös seminaarien ja luentojen avulla.

AWARDS

 • 2016: Vuoden Morsian 2016 – finalisti (Häät-lehti)
 • 2011: Nokia Kudos Award: Java competence transfer Tampere-Bangalore
 • 2011: Nokia Kudos Award: Continuous integration downtime management

Anitta Vuorisola

Anitta1

Olen kuvannut jo reilut parikymmentä vuotta. Valokuvaus on minulle rakkaus ja intohimo. Erityisesti pidän henkilö- ja maisemakuvauksesta. Henkilökuvauksessa minua kiehtoo jokaisen kuvattavan taakse kätkeytyvä mielenkiintoinen tarina, jonka ehdottomasti haluan näkyvän myös lopputuloksessa.

Minulle on kertynyt menestystä kansainvälisissä valokuvakilpailuissa ja kansainvälinen valokuvataiteen järjestö Federation Internationale del' Art Photographique on myöntänyt minulle EFIAP-arvonimen (Excellence FIAP). Lisäksi minulle on myönnetty Nordisk Stormästare i Fotografi -pronssitason arvonimi.

Kehitän itseäni jatkuvasti valokuvaajana, ja olen Suomen Kameraseurojen Liiton ja Tampereen Valokuvausseuran jäsen.

”Anitta on luottokuvaajani, kun pitää mennä haastattelutilanteeseen, josta tarvitaan vaikuttava kuvasarja päähenkilöstä. Anitta kuuntelee keskustelua tarkalla korvalla ja tavoittaa ihmisten herkät mielenliikkeet kuviin, jotka tulevat nopeasti julkaisuvalmiina juuri sovitussa muodossa."
Marita Salonen, päätoimittaja Kulttuuritoimitus.fi

Kari Pekonen

6eb79b4d-9b3c-4503-9cb6-8ce4545c1d49

Olen vanginnut hetkiä monelta vuosikymmeneltä niin suurista kuin pienistäkin tunteista ja tapahtumista. Tallennan uutisia, luon henkilökuvia ja reportaaseja. Olen kotonani yhtä lailla eduskunnassa kuin päiväkodissakin, ja tulen hyvin toimeen erilaisten kuvattavien kanssa. Luonto on lähellä sydäntäni ja vapaa-aikanani melon kajakilla Helsingin rantaviivoja seuraten. Varmistan, että erityiset hetkesi säilyvät muuuallakin kuin muistoissasi. Asiakkaisiini kuuluvat ja kuviani ovat julkaisseet muun muassa: A-lehdetAller MediaAlmamediaEtelä-Suomen Media ja Otavamedia

Millainen kuva yrityksestäsi välittyy mahdollisille asiakkaillesi? Tukevatko kuvat nettisivuillasi tai printissä yritystäsi? Päivitä yrityksesi viestintä- ja markkinointimateriaalit laadukkailla kuvilla. Mietitään yhdessä millainen tyyli ja muoto palvelevat yritystäsi parhaiten. 

Työskentelen mielelläni myös ulkomailla. Puhun sujuvasti ranskaa ja englantia. 

Karipekonen.fi